JSME NOVINKOU NA ČESKÉM TRHU • ITALSKÉ DOPLŇKY STRAVY
Benefity OLife®
OLife® a antioxidační vlastnosti
Co způsobuje stárnutí buněk a pokožky? Buněčná oxidace, která vzniká oxidačním stresem. Oxidační stres se stále častěji objevuje v diskusích, ale co tím přesně máme na mysli? Jednoduše řečeno, jde o nerovnováhu mezi množstvím volných radikálů a množstvím antioxidantů v našem těle, což může vést k poškození buněk a tkání. Je důležité si uvědomit, že při běžných metabolických procesech naše buňky produkují volné radikály. Naše tělo je však dokonalý mechanismus a v běžných situacích produkuje antioxidační látky, jako je glutathion, který je schopen tyto radikály neutralizovat.
OLife®: Podpora metabolismu lipidů a sacharidů
Metabolismus lipidů a sacharidů představuje biochemické procesy, kterými lidské tělo využívá živiny ze stravy k výrobě energie, budování tkání a udržování tělesných funkcí. Je klíčové aktivně podporovat a pečovat o tyto procesy, neboť jejich nesprávné fungování může vést k poruchám, jako jsou obezita nebo cukrovka.
OLife®: Udržování normálního krevního oběhu a pravidelnosti arteriálního tlaku
Kdo nikdy neslyšel o vysokém nebo příliš nízkém krevním tlaku a s tím spojených obtížích? Normální krevní oběh a optimální hladina krevního tlaku jsou klíčovými faktory pro správný chod celého našeho organismu. Krev, pumpovaná ze srdce cévami, putuje do různých orgánů a tkání těla, dodává jim kyslík a živiny nezbytné pro správné fungování. Pokud je tato rovnováha narušena, může to mít různé důsledky pro naše zdraví, včetně zvýšeného rizika vzniku kardiovaskulárních onemocnění, aterosklerózy, trombózy, mrtvice nebo selhání srdce či ledvin. Z toho důvodu je klíčové udržovat schopnost kardiovaskulárního systému udržovat vyvážený a stabilní krevní tlak a optimální prokrvení celého těla.
Co je glykémie a proč je důležité ji mít pod kontrolou?
Glykémie je měřítkem koncentrace glukózy v krvi. Tato koncentrace se může během dne měnit v závislosti na typu stravy a fyzické aktivitě. Udržování hladiny glukózy v krvi na konstantní úrovni je zajištěno působením dvou hormonů:
-
Inzulín: Je produkovaný beta buňkami slinivky břišní. Působí zejména tehdy, když hladina glukózy v krvi stoupá, především po konzumaci sacharidů.
-
Glukagon: Má protichůdný účinek vůči inzulínu. Když hladiny glukózy v krvi klesnou, alfa buňky slinivky břišní vylučuje glukagon, který podporuje uvolňování glukózy z jater do krevního oběhu.
Kontrola hladiny krevního cukru a cholesterolu
V říjnu 2022 byla v časopise Journal of Food and Nutrition Research publikována klinická studie provedená profesorem Giuseppem Derosou, vedoucím Univerzitního centra pro diabetologii, metabolické nemoci a dyslipidémii na University of Pavia v Policlinico San Matteo. Cílem výzkumu bylo posoudit účinky OLife® na glykometabolické parametry — glykemický stav u pacientů před onemocněním s poruchou glykémie nalačno (FHG), lipidový profil a zánětlivé parametry.
Studie prokázala, že OLife®, užívaný po dobu 3 měsíců v dávce 70 ml/den a ve spojení se standardizovanou dietou, umožnil pacientům:
-
snížit koncentraci lipidů v krvi, což je prospěšné v případě vysokého cholesterolu a hladiny triglyceridů
-
snížit hladinu glukózy v krvi nalačno a po jídle s následným pozitivním vlivem na glykemické vrcholy
-
působit proti zánětlivým procesům